22 січня – День Соборності України

22 січня – День Соборності України. Це свято відзначається в Україні щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 1919 року.

З метою консолідації українського суспільства, зміцнення єдності народу навколо ідеї соборності української держави, утвердження ідеалів свободи і демократії, виховання в молодого покоління почуття національної гідності, в школі було проведено ряд заходів.

Відзначення Дня Соборності розпочалося урочистою лінійкою на тему: «Україна Соборна – наша гордість і слава», яку підготували учні 6 класу. На лінійці звучали вірші та пісні про Україну.

Для молодших класів проводилась виховна година « Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави» метою якої було поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про Україну, виховання патріотичних почуттів та поваги до державної атрибутики.

Учасники дитячої кіностудії «Юніор-фільм» приєднались до районної акції «Що для мене Соборність…», вони створили відеосюжет в якому висловили свої думки про значення соборності України.

Також педагоги разом з учнями брали участь у районному заході присвяченому Дню Соборності України, під час якого взявши рушники разом створили «коло єдності».

Учні та вчителі здійснили покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченка.

На передодні свята у школі відбулось засідання історичного клубу «Terra Incognita» за темами: «Акт злуки: досвід та уроки», «Злука. 100 років потому», присвячених до 100-річчя проголошення Соборності України». У рамках засідання учні 9-11 класів стали учасниками вікторини «Разом з власної волі з 1919 року». Цікавими та пізнавальними для учнів були карткова гра «Обличчя Української Революції» та конкурс «Знавці Універсалів Центральної ради».

В шкільній бібліотеці створено тематичну книжкову виставку «Соборна Україна: від ідеї до сьогодення». А на уроках української літератури в 5-7 класах - проведено поетичні хвилинки, присвячені Дню Соборності України.

Цікавими виявились і заняття гуртка з декоративно-прикладного мистецтва «Умілі рученята», на якому діти виготовляли символ України – прапорці.

Таким чином, під час проведених уроків та виховних годин, діти висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку в майбутньому розбудовувати молодому поколінню патріотів своєї держави.

/Files/images/2019_/IMG_2284.JPG

/Files/images/2019_/IMG_2285.JPG

/Files/images/2019_/IMG_2293.JPG

/Files/images/2019_/IMG_2305.JPG

/Files/images/2019_/IMG_2310.JPG

/Files/images/2019_/IMG_2311.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.