«Система національно – патріотичного виховання в умовах східного регіону України»

20.11.2018 року на базі Сватівського районного молодіжного центру «Слобожанська духовна криниця ім. М. Щепенка» у рамках дослідно – експериментальної діяльності Сватівської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6 «Система національно – патріотичного виховання в умовах східного регіону України» відбувся Всеукраїнський науково – практичний семінар «Національно – патріотичне виховання учнів в умовах східного регіону України», на якому були присутні науковці та освітяни з різних регіонів України.

Розпочався захід урочистим відкриттям – яскравими виступами учнів Сватівської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6. З щирими привітаннями та побажаннями плідної праці до гостей звернулися Мухтаров Д.Х., голова Сватівської районної державної адміністрації, Сліпець В.В., голова Сватівської районної ради, а також взяли участь у роботі семінару Лемешко Г.А., заступник голови Сватівської районної державної адміністрації, Юхновець О.П., начальник відділу освіти Сватівської районної державної адміністрації.

Присутні мали можливість заслухати виступ Просіної О. В., доцента кафедри філософії і освіти дорослих ЦІППО ДВНЗ «УМО», к.п.н, докторантки ДВНЗ «Університету менеджменту освіти», наукового керівника дослідно-експериментальної роботи «Система національно-патріотичного виховання учнів в умовах східного регіону України» на тему: «Поняття «пограниччя» в контексті проблеми національно-патріотичного виховання».

Також була проведена панельна дискусія «Національно – патріотичне виховання учнів в умовах східного регіону України», в якій спікерами були Семчук Н. І., кандидат філософських наук, доцент, співробітник відділу інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» з теми «Патріотичне виховання в умовах збройного конфлікту в Україні: виклики та ризики»; Касьянова О. В., заступник директора з наукової роботи Луганського ОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент, яка розглянула питання професійного розвитку педагогічних працівників з національно-патріотичного виховання дітей та молоді в системі неперервної освіти.

Презентувала Сватівську ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6 директор Сайко А.М. З досвідом роботи Сватівської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6 з національно – патріотичного виховання ознайомила керівник дослідно – експериментальної роботи, вчитель початкових класів Літвінчук Н.В. Практичні вправи історичного напрямку з учасниками семінару провів Вдовін О.А., керівник історичного клубу «Terra incognita».

Науково – практичний семінар закінчився на позивній ноті, усі його учасники мали можливість висловити свої враження та побажання, обмінятися думками з розглянутих питань.

/Files/images/2018_2/IMG_1704.JPG

/Files/images/2018_2/IMG_1710.JPG

/Files/images/2018_2/IMG_1712.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.