Квітка України

Квітка України

4 квітня у Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 з нагоди відзначення 65-річчя з дня народження Квітки Цісик у 6 класі був проведений учителем музики Куц О.А. відкритий урок «Квітка України».

Видатна американська співачка з українським серцем полонила слухачів унікальним тембром голосу, елегантною манерою виконання, бездоганною мовою. Її голос – сильний, ліричний, тужливий, інколи – пронизливо-глибокий. Він так прикував увагу, що слухаючи його діти забули про те, що відбувалося поруч них, і знову зосереджувалися на її піснях і хотіли, щоб вони не закінчувалися, хотіли слухати їх спочатку.

Голос земної царівни спів освіту притягував і продовжує притягувати до себе мільйони українців, подібно до того, як потужне гравітаційне поле великої зірки утримує біля себе менші планети… Це не просто пісні, а ціла пісенна містерія! Там – свій космос, своя поетика, своя інтонація. Квітка залишила українські пісні, заспівані так, як це ніхто не міг зробити до неї. У них – бажання українського серця вплести радісні нотки у виткане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу.

Тож маємо надію, що талант Квітки Цісик служитиме ще багатьом поколінням дорогоцінною прикрасою у скарбниці української пісні, а її геніальний, чистий, багатий, гнучкий та емоційний голос лунатиме в душі і серці кожного з нас.

/Files/images/2018/20180405_100753.jpg

/Files/images/2018/20180405_100911.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.