Тарас Григорович Шевченко – великий геній українського народу

Тарас Григорович Шевченко – великий геній українського народу

Шевченко - наш. Він для усіх століть,

Він - як Ісус Христос для України .

Візьміть його вогню, хоч крихітку візьміть,

І з цим вогнем виходьте із руїни.

Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Батьківщину.

По всій Україні проходять Шевченкові дні з нагоди204-ї річниці з дня його народження.

На Сватівщині відбулися ряд заходів, присвячених річниці вшанування пам'яті Великого Кобзаря.Одним з таких заходів було засідання районної методичної комісії вчителів української мови та літератури в с. Свистунівка, на якому були присутні почесні гості. Учні Сватівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 разом з учнями шкіл Сватівського району представили присутнім чудові виступи, в яких відобразили сторінки з життя та творчості Кобзаря. У Сватівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 відбулася загальношкільна лінійка, присвячена 204-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Учні 9 класу розповіли присутнім про нелегку долю поета та життєвий шлях, усіяний безліччю вражаючих подій.

Також педагоги та школярі нашої школи брали участь у ряді районних заходів: святковому концерті, флешмобі, учнівській конференції «Тарасові шляхи: від земних життєдайних криниць - до високостей волі і духу», присвяченій творчості Т. Г. Шевченка.

Український народ свято вшановує пам'ять свого безсмертного пророка, поета. Кожного року відзначаються Шевченківські дні. Линуть над світом вірші та пісні, написані Шевченком, а його величний образ постає у нових ліричних творах поетів. Звисока споглядає Тарас на свою Україну. Бо безсмертна слава народного поета – патріота.

/Files/images/2018/IMG_7549.JPG

/Files/images/2018/IMG_7554.JPG

/Files/images/2018/IMG_7572.JPG

/Files/images/2018/IMG_7582.JPG

/Files/images/2018/IMG_7584.JPG

/Files/images/2018/IMG_20180311_103426.jpg

/Files/images/2018/IMG_20180311_120631.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.